Cute Polka Dotted Beige Bow Tie Ribbon

t h e y a s k m e ? o h ! :O

hello peeps!^^

aku share cerita lama . lama dah aku lupa bila. dah aku lupa sikit kejadian tu .

lagi lagi aku share kan? hehek~ biasa la . memang untuk share bah ni .kan kan ? okay, kawan kawan aku memang ramai . beribu ribu . hahaha ! kononnya lah :D

hak aa , nih nih . aku masih ingat . time tu aku dengan kengkawan jiran aku (besties) outing . outing for fun la katanya~ time tu, kiterang kat Pasar Malam , Miri . baru balik tadi Parkson, Miri . Seperti biasa , tempat majalah aku aim . kononnya nak tau cerita baru la . padahal internet ade --' ape dah . hampeh ! haha ~

time tu, aku dengan Miera 'serang' majalah . wahahaha ! time tu , Miera ada tegur gak " eh , geng Myy Fixie bah" then aku just jawab " nya lah ya " . aku jawab macam takde effect --' pelik . haha ! tak excited macam selalu . sengal ! haha

lepas tu , aku terus serang majalah depan mata aku yang ada gambar COLDPLAY . pujaan hati aku .*wow! berbunga la hati aku :p* time tu jugak , Miera belek belek majalah sambil baca something . bahasa rang putih la kata koh ~ entah apa yang dia baca , aku tak tau sebab aku tak fokus . then , aku dengar bunyi tapak kaki sedang menuju ke arah aku dengan Miera .

semakin dekat semakin dekat . terus aku tutup muka aku dengan majalah . ahah ! aku outing dengan kawan aku without shawl oh ~ :O dah aku pun menjerit kecil . hahaha ! rupa rupanya kawan aku sendiri --' Nina datang rupa nya . haha !

then, kiterang sempat sembang sembang sambil membelek belek majalah .. bunyi usikan jejaka jejaka tidak dihiraukan langsung. ahaha ! maklum la , time tu belum terbuka lagi hati nak berpacaran :P

kemudian, aku nak bayar majalah . tapi tiba tiba aku berlanggar dengan sesusuk tubuh . wahahahaha ! aku cepat cepat minta maaf . tapi orang tu diam jer . lelaki lah --'
tiba tiba lelaki tu ketawa . aiek ? napew pulak ? mentang mentang aku ni kecik setakat 140+ cm jer . apu nyak ~

lepas tu aku tengok muka dia . apppuuu nnyyaakk ! kaban aku kedirik nyak wai ~ haha ! Izzy duhal . cilamen ~ haha ! then , aku pusing belakang . ada la member member Myy Fixie rider tu lambai lambai kat aku . aku pun just balas balik lambaian dorang . then , aku tengok kawan aku sorang lagi . eh, Apecx ! then , aku pun bersalaman dengan Apecx . hohoh ~ mane tak nye ? dari kecik aku kenal diye . main sama sama . hahaha ! lepas tu, banyak la lagi yang aku kenal . haha dr pesbuk , wall 2 wall la . chit chat kat pesbuk la , sama sekolah la , sama kelas la , sama teman bermain la , sama sekolah dulu dulu la . etc lagi lah . haha

time tu, kiternag start la sembang sembang . lepas tu Izzy tanya aku .. nah ! conversations kiterang :P
Izzy: Mine, kau ke sitok kay apa?
Aku: Bas jak
Izzy: torang gi siney jak tek?
Aku: Parkson jak . kakya gi sitok
Izzy: Gi sitok kay apa ?
Aku: Kay bas juak la
Izzy: Ju ikut kamek orang.
Aku: palak kau ! *tolak kepala dia* macam la aku ada fixie kedak torang
Izzy: kau duduk kat depan aku
Aku: mok la aku ?

tiba tiba Apecx mencelah ..

Apecx: kenak kau sik beli fixie la Mine?
Aku: It's just about the money money money ~
Apecx: dapat kau beli ya bah
Aku: macam la murah torang beli fixie ya
Apecx: collects kau duit, dapat lah ya
Aku: bekareh ai

then Izzy lagi sambung..

Izzy: sayang bah kau Mine ~
Aku: ah ? kau sayang aku ? ahahaha
Izzy: aok. haha ! sekda bah ~
Aku: apa nok disayang kau ya lah ? pelik kau tok
Izzy: sayang bah , kau banyak kenal genk MFR tok bah ~
Aku: so?
Izzy: eeee ,sayang la . mun kau ada fixie leh kau masok genk tok.
Aku: kay?
Izzy: kay nambah empuan lam genk tok
Aku: ya jak ? bagus sik payah !
Izzy: aiee~
Aku: aku mok sebab lain
Izzy: leh ku ngan kawan kawan nok kau kenal dapat ride ngan kau.
Aku: ohh ~ ya aku terimak
Izzy: pat sik ?
Aku: insyaAllah :)


so, aku tak tau la dapat ke tak F I X I E tu . sampai sekarnag aku belum dapat dapat lagi . gila siot la tu ! haha. tapi kan , betol gak cakap Izzy, aku dah banyak kenal kawan kawan dari Myy Fixie tapi aku takde fixie . rugi rugi . hahaha !
okay la sampai sini jer ek?

kbye !

papai ppeps!^^

No comments: