Cute Polka Dotted Beige Bow Tie Ribbon

sorry !

hello peeps!^^

hey you ! i just wanna say something . that I'm so sorry sorry plus plus plus ! haha ~ you get it ? ;) don't judge me okay . let me be myself .

sorry , if you don't know what i'm talking about . it's my language . MALAYSIAN language . Malaysian -> Sarawak language . UNDERSTAND ? no ? oh my ! you are so ST***D ! haha . i'm just kidding ;P

sorry , cause i'm only posting my entries in Malaysian language . i know both of you're not understand my language right ? haha <- oh my ! it's broken English ? hoho i'm sorry . i'm not PRO in ENGLISH !

okay , i don't know . i'm blur !


papai peeps!^^ take care :*

Facebook Timeline (OKTOBER AKU START PAKAI) lama tu bah . orang 1st guna facebook timeline kot ;)

hello peeps!^^

aku share ek ? sekarang ni banyak dah guna facebook timeline . cherr la kawan . mula mula aku apply kan macam nak mampus . nak menangis pun ada . mula mula macam biasa je layout dia . waktu bulan September tu, aku tukar pulak FACEBOOK LAYOUT . aku search dekat google . fulamak , warna hijau tu :* semua yang warna biru tu bertukar jadi hijau . then , ada la falling objects . wiwit~ aku suke la ! hahaha

then , tak sampai 1 minggu aku tak nak guna layout tu . background dia tu blink blink . buat lag jer --' then , aku pun buang la backgound tu . tak nak guna biar blank macam biasa warna putih . peace ! ^^ selepas seminggu tu , aku hairan la sangat tersangat sangat . aku rasa nak menangis ! akkaii ~ hanya kengkawan aku jer tau . nak MENGURAS pun payah la sangat ! kiri kanan aku klik . fuh ! jahanam sungguh !

AKU RASA AKU LA FIRST GUNA FACEBOOK TIMELINE NI (PERASAN) sebab?
FRIENDS FRIENDS dalam lists aku ni baru bulan DESEMBER guna FACEBOOK TIMELINE ni .
aku ? AKU BULAN SEPTEMBER WOK ! akulah perasmi nye :) (perasan la sangat) :p tak kisah . aku yang menaip ni tau ! hahaha ~

nih , aku tunjuk facebook timeline aku ;)



hak ah . macam tu la . lebih 5 kali aku tukar cover . macam header kan ? ;) macam HEADER dalam blogger la pulak . kan kan ? ;) mula mula cover facebook timeline aku "siti nurhasmin's" lepas tu tukar pulak dengan "She's Sunshine" aku tak puas hati . aku tukar lagi dengan "BEN10" yeah ! punye la aku suka . haha ! then then , aku tukar
lagi dengan "Coldplay" . last last sekarang aku tukar dengan "GREYSON CHANCE" . minat macam tu jer . tak fanatic macam orang lain sebab aku kenal dia dari 2010 --' lama kan ? tak macam sekarang . 1 Malaysia dah kenal dia . tu pun dari ASTRO RIA waktu dia dengan NAJWA LATIF . fuh ! lapuk la bagi aku (sorry der kalau aku menyindir. jangan la terasa :) )


TAPI YANG AKU HARAPKAN SANGAT LA SEKARANG NI .. HARAP MR.MZ buat TOP BUTTON macam dalam BLOGGER nih . lelah aku scroll balit ke atas mun dah rah HOME tok banyak gilak status . INGGA NYAWA AKU --' ( penat aku scroll balit ke atas kalau dekat HOME ni banyak sangat status . TAK SEDAP NYAWA AKU --' )

okay la . sampai sini jer la ek ? malas dah aku nak menaip panjang panjang .

kay lah .

papai peeps !^^

t h e y a s k m e ? o h ! :O

hello peeps!^^

aku share cerita lama . lama dah aku lupa bila. dah aku lupa sikit kejadian tu .

lagi lagi aku share kan? hehek~ biasa la . memang untuk share bah ni .kan kan ? okay, kawan kawan aku memang ramai . beribu ribu . hahaha ! kononnya lah :D

hak aa , nih nih . aku masih ingat . time tu aku dengan kengkawan jiran aku (besties) outing . outing for fun la katanya~ time tu, kiterang kat Pasar Malam , Miri . baru balik tadi Parkson, Miri . Seperti biasa , tempat majalah aku aim . kononnya nak tau cerita baru la . padahal internet ade --' ape dah . hampeh ! haha ~

time tu, aku dengan Miera 'serang' majalah . wahahaha ! time tu , Miera ada tegur gak " eh , geng Myy Fixie bah" then aku just jawab " nya lah ya " . aku jawab macam takde effect --' pelik . haha ! tak excited macam selalu . sengal ! haha

lepas tu , aku terus serang majalah depan mata aku yang ada gambar COLDPLAY . pujaan hati aku .*wow! berbunga la hati aku :p* time tu jugak , Miera belek belek majalah sambil baca something . bahasa rang putih la kata koh ~ entah apa yang dia baca , aku tak tau sebab aku tak fokus . then , aku dengar bunyi tapak kaki sedang menuju ke arah aku dengan Miera .

semakin dekat semakin dekat . terus aku tutup muka aku dengan majalah . ahah ! aku outing dengan kawan aku without shawl oh ~ :O dah aku pun menjerit kecil . hahaha ! rupa rupanya kawan aku sendiri --' Nina datang rupa nya . haha !

then, kiterang sempat sembang sembang sambil membelek belek majalah .. bunyi usikan jejaka jejaka tidak dihiraukan langsung. ahaha ! maklum la , time tu belum terbuka lagi hati nak berpacaran :P

kemudian, aku nak bayar majalah . tapi tiba tiba aku berlanggar dengan sesusuk tubuh . wahahahaha ! aku cepat cepat minta maaf . tapi orang tu diam jer . lelaki lah --'
tiba tiba lelaki tu ketawa . aiek ? napew pulak ? mentang mentang aku ni kecik setakat 140+ cm jer . apu nyak ~

lepas tu aku tengok muka dia . apppuuu nnyyaakk ! kaban aku kedirik nyak wai ~ haha ! Izzy duhal . cilamen ~ haha ! then , aku pusing belakang . ada la member member Myy Fixie rider tu lambai lambai kat aku . aku pun just balas balik lambaian dorang . then , aku tengok kawan aku sorang lagi . eh, Apecx ! then , aku pun bersalaman dengan Apecx . hohoh ~ mane tak nye ? dari kecik aku kenal diye . main sama sama . hahaha ! lepas tu, banyak la lagi yang aku kenal . haha dr pesbuk , wall 2 wall la . chit chat kat pesbuk la , sama sekolah la , sama kelas la , sama teman bermain la , sama sekolah dulu dulu la . etc lagi lah . haha

time tu, kiternag start la sembang sembang . lepas tu Izzy tanya aku .. nah ! conversations kiterang :P
Izzy: Mine, kau ke sitok kay apa?
Aku: Bas jak
Izzy: torang gi siney jak tek?
Aku: Parkson jak . kakya gi sitok
Izzy: Gi sitok kay apa ?
Aku: Kay bas juak la
Izzy: Ju ikut kamek orang.
Aku: palak kau ! *tolak kepala dia* macam la aku ada fixie kedak torang
Izzy: kau duduk kat depan aku
Aku: mok la aku ?

tiba tiba Apecx mencelah ..

Apecx: kenak kau sik beli fixie la Mine?
Aku: It's just about the money money money ~
Apecx: dapat kau beli ya bah
Aku: macam la murah torang beli fixie ya
Apecx: collects kau duit, dapat lah ya
Aku: bekareh ai

then Izzy lagi sambung..

Izzy: sayang bah kau Mine ~
Aku: ah ? kau sayang aku ? ahahaha
Izzy: aok. haha ! sekda bah ~
Aku: apa nok disayang kau ya lah ? pelik kau tok
Izzy: sayang bah , kau banyak kenal genk MFR tok bah ~
Aku: so?
Izzy: eeee ,sayang la . mun kau ada fixie leh kau masok genk tok.
Aku: kay?
Izzy: kay nambah empuan lam genk tok
Aku: ya jak ? bagus sik payah !
Izzy: aiee~
Aku: aku mok sebab lain
Izzy: leh ku ngan kawan kawan nok kau kenal dapat ride ngan kau.
Aku: ohh ~ ya aku terimak
Izzy: pat sik ?
Aku: insyaAllah :)


so, aku tak tau la dapat ke tak F I X I E tu . sampai sekarnag aku belum dapat dapat lagi . gila siot la tu ! haha. tapi kan , betol gak cakap Izzy, aku dah banyak kenal kawan kawan dari Myy Fixie tapi aku takde fixie . rugi rugi . hahaha !
okay la sampai sini jer ek?

kbye !

papai ppeps!^^

Amirul Adly :)

hello peeps!^^

aku nak share . boleh kan? akai! sukahati aku la . aku menaip ni kau jangan sibuk pulak . wahaha ! plentey jak bah (gurau jer lah) HIHIK^^

okay, dulu aku kenal dia ni macam mane ek ? lupe dah aku . sangal la aku ni . lepas tu, kiterang bole la berkawan rapat . then, sama sama tau yang masing masing ada mix IBAN . wolawek ! then, kiterang ade la berkomunikasi dalam bahasa Iban, Sarawak tu :) tapi sekejap jer sebab aku tak pro sangat . lagi pun aku masih tu hu yuk (tuyuk/bebal)

tapi tak lama tu, masing masing menghilang . wohohoh ! entah la kemana tak bertegur sapa . wow! lawa betol ek ? sama la macam aku . haha ! lawa lawa lawa sombong la lepas tu. kuikui :P

time aku masih berpacaran dengan Akim, hati aku tiba tiba jer nak menaip nama "Amirul Adly" dekat search . then ape lagi punya la syok dan seronoknya aku menekan butang 'like' setiap kali ada butang 'like' dekat profile dia tu. wahahahahahaha !


***

semenjak dua menjak tiga menjak berpuluh menjak . eh , tipu ah . mane ade berpuluh menjak . falhui la aku ni . tak logik tu der ~ dasar begok punya gadis . haha ! okay sambung . sorry ada iklan tadi. iklan free tak laku la katakan . ahah !

semenjak kebelakangan ni , bukan semenjak kehadapan ni lah yer ? falhui la kau ni . haha! okay, semenjak kebelakangan ni , setiap kali kalau pagimalam mesti ada nama dia dekat chatbox . then tak lama tu, aku MENGURAS lagi dekat profile dia . woi , nampaknya dia balas . then , start tu la ada chit chat sampai kiterang tak ingat dunia . wow ! sampai beribu dah chit chat kiterang ni .. tak caye ? tak caye tak pe , aku tak kesah nye pun adoii ~ haha . bukan hal kau !

sekarang ni aku masih chat dengan ini lelaki . . hoho. sekarang aku tengah buat entri ni, dia tunggu status aku banyak . hohoho~ sabar sabar lah yer? nanti aku post banyak banyak . kalau status aku tu takde liker sampai 30+ , alamatnya aku delete balik la status tu . wahaha~


okay la, sampai sini jer ~ penat jari jemari aku nih. tapi kan, aku tengah dengar lagu Vampire Weeked - giving Up The Gun . hohoh~

alryte !

kbye :)

papai peeps!^^

single lagi :)

hello peeps! ^^

aku nak share sikit jer . sikit tak banyak pun . aku sekarang s i n g l e . hubungan aku dengan Akim dah tak de ape ape lagi dah . nak explain ? nak tau kenape ? aah ~ bukan hal kau la . kau tak yah tau . biar aku jer tahu . ep ep, bukan aku sorang jer tau . biar aku , Akim , besties aku 2 orang dengan genk aku jer tau ek . termasuk la ALLAH SWT . dah bukan rezeki la katakan ? bukan Jodoh aku dengan dia . nak buat macam mane ? terima je la dengan seadanya :)

okay la sampai sini jer ek ?

papai peeps!^^

Gerhana Bulan


Hello peeps!^^

early pukul 5:20 aku, Nina dengan Ashtie keluar rumah. lepak dekat port lepak biasa kiterang. bersembang-sembang sampai malam. banyak story yang kiterang share sampai tak ingat hari dah maghrib.

sampai la masa tu,

aku berdiri tegak. nak mengeliat la katakan. tiba tiba aku tengok awan tu pelik sangat. kenapa ada cahaya terang? then, aku bagitau kawan aku .. baca conversations kiterang..

Aku: aek? pelik juak awan ya. ada cahaya.
Nina: ney?
Aku: ya nya. *sambil menunjuk arah awan
Nina: aok eh. pelik juak. tapi kacak
Aku: Ash, nangga Ash
Ashtie: Apa ya?
Nina: nangga awan nun . kacak bah
Ashtie: aok eh.

then, aku termenung tengok awan tu. pelik semacam jer. aku fikir kenapa jadi macam tu. Sesungguhnya, itulah ciptaan Allah SWT :) cantik cantik belaka.

kemudian, kiterang sambung balik cerita kiterang. sampai la pukul 7 malam. sekali lagi aku tengok langit. aku tertengok tempat aku tengk awan tadi . mana la tau masih ada "awan bercahaya" tu kan? tapi tiba-tiba..

MASYALLAH!~ cantik sungguh !!! sampai aku terjerit. "wwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" cantik betul bulan. terang lagi tu :)

then, kiterang 3 sama sama menikmati keindahan malam tu ;) lepas tu, kiterang balik rumah.

***
early pukul 8:30 kiterang keluar balik. tunggu ayah Ashtie ambik dia pulang. then, again! tengok bulan. fulamak ! terang betol cahaya bulan tu. buat aku tergoda :)

then, kiterang duduk bersembang-sembang dekat tempat port lepak biasa kiterang. sedang kawan kawan aku bercerita, aku bersms dengan buah hati aku. wahahaha ! alangkah gembiranya kalau dia dengan aku sekarang. masalahnya, dia dekat kampung dia la sekarang. maybe jauh kot :/ kiterang texting texting. tapi tak lama. lepas tu, sambung balik dekat pesbuk. ape la kan? kredit sama sama dah RM0.00 . nak reload? money money. kalau kau bagi, tak pe jugak. haha !

okay la sampai sini jer :)


papai peeps!^^

b e s t f r i e n d aku dari sekolah rendah :)



hello peeps!^^

aku nak share dengan kau pasal bestfriend aku dari sekolah rendah sampai sekarang :) boleh kan ? aku tak pernah share macam ni :)

mula mula dulu, aku nak bagi tau.. bestfriend aku ni lelaki . sukahati aku la nak berkawan dengan siapa pun kan ? :)


firstly, aku kenalkan kawan aku yang dah acap dengan aku :)
since 2006 kami rapat. dia baru pindah sekolah dengan aku. then, sama kelas. dia, suka buli aku sampai la sekarang :) tapi, semua story story dia share dengan aku. tu la kawan :) aku sayang kawan kawan aku :)



Mohd Khairul Hazniel <-- sorry , tak ingat nama kau Muhammad ka Mohammad :)
K-rool
21 Jun 1997
Sibu, Sarawak :)

dia tak sama sekolah dengan aku la sekarang semenjak masuk alam sekolah menengah :'( last meet dia pun time hari perpisahan tahun 6 . last tu jugak la aku bersalaman dengan dia. sayu jugak hati nak tinggalkan kawan. time hari perpisahan tu, dia kata dia pindah Bintulu. so , dia bersekolah menengah kat sana la.
dia ni seorang yang

*BAIK HATI

*PERAMAH
*FAMILIAR
*SETIA
*FRIENDLY
*PELOYA
*FUNNY
*TAK LUPA KAWAN WALAUPUN BERJAUHAN
*NEKAD MELAKUKAN APA APA SAJA
*Pernah buat benda yang dia tak penah buat. membahayakan diri tau !
etc lagi. semua yang positive :)

aku suka bila part dia senyum, acting depan kamera :) ketara sangat bagi aku yang dia tu seorang yang baik.

next, aku kenalkan kawan aku yand dan acap jugak dengan aku :) since 2009 kami rapat. so, aku & K-rool ada kawan baru :) dia baru pindah sekolah dengan aku. firstly dia kelas 6A .then, tukar ke kelas 6B . sama kelas aku dengan K-rool. dulu, K-rool kata dia kenal dengan budak ni sebab sebelum dorang pindah sama sekolah dengan aku, dorang dah kenal. maklum la, masih kanak kanak riang la katakan :)


Muhammad Nur Akmal
Akmal
25 Februari 1997
Sibu, Sarawak

dia ni sama sekolah dengan aku. aku bersyukur jugak sebab besfriend aku ni masih bersama aku. tak terpisah. tapi, K-rool terpindah Bintulu . ikut family kot.
dia ni seorang yang

*BAIK HATI
*PERAMAH
*MEMAHAMI
*CARING
*SETIA
*FRIENDLY
*TAK LUPA KAWAN WALAUPUN BERJAUHAN
*NEKAD MELAKUKAN APA SAJA
*KADANG KADANG, DEGIL XD
etc lagi. banyak la tentang dia ni seorang yang ...


aku suka bila dia ketawa, kalau dia ketawa aku senang jugak tengok dia gembira. bukan apa, sebab dia ni pernah dipermainkan gadis gadis. so, dia ni kecewa, frust, feddup and etc . bila tengok dia susah, aku pun susah jugak tengok dia susah.

aku ni rapat dengan dia :) rapat sebab kitarang ni kawan . pernah sekali, bukan sekali tapi banyak kali kiterang difitnah. dorang kata kami dua ni kaple. cchhooii~ tu la susah kan, bila orang tak tau latar belakang kiterang apa relat kiterang sebenarnya.

okay, sampai sini je la :)

papai peeps!^^
>